ketvirtadienis, sausio 10, 2013

Asmeninių eglutės žaisliukų kolekcija

Kartu su vaikais nupuošinėjame žaisliukus nuo eglutes, o aš, vis imdama kurį nors įsimintinesnį, pristatau jo istoriją vaikams. Kadangi kasmet stengiuosi dovanoti kiekvienam vaikui po asmeninį eglutės papuošimo žaisliuką, atspindintį jo praėjusius metus, tų žaisliukų "su istorija" yra ne tiek jau ir mažai. Sakau Justui: „Įsivaizduoji, Justuk, kaip bus smagu: kai išsikraustysi iš namų, galėsi pasiimti visus savo kalėdų eglutės žaisliukus su savim, ir jie primins tau vaikystę“. Justas atsisuka paklaikusiom į akim į mane: „Aš niekada neišsikraustysiu iš namų! Turėsiu žmoną, du vaikus ir gyvensiu čia su jumis“.

Pasijutau tarsi prieš laiką būčiau norėjus iškraustyti vaiką iš namų :)

Idėja kiekvienam vaikui sukaupti jo asmeninių eglutės žaislų kolekciją man be galo patinka. Tačiau tai nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti: žaisliukų, su kuriais galėtum pristatyti vaikui jo metus, nėra taip jau daug. Na, bent jau Lietuvoje. Arba jie tokie jau suuuuper brangūs. Bet šiemet toptelėjo į galvą viena fantastiškai nepakartojama idėja: juk galima kalėdinius žaisliukus dekupažuoti su vaiko tų metų nuotrauka!

Jau išbandžiau: viskas be galo paprasta ir lengva. Tereikia atsispausdinti nuotraukytes (aš spausdinau ant paprastų lapų, tačiau iš tikrųjų, norui esant, galima pasirūpinti plonu ryžiniu popieriumi, skirtu būtent dekupažui) bei dekupažiniais klijais klijuoti jas ant pasirinktų burbulų. Toliau visas procesas kaip ir paprastai dekupažuojant.

Labai gerai atrodo – šiais metais tokius burbulus padovanojome abiems močiutėms (ant kiekvieno burbulo visų anūkų nuotraukytės).

4 komentarai:

  1. Laukiau įrašo apie piratų šventę, o radau gražią idėją su žaisliukais :) Mes ir darom kiekvienais metais asmeninius burbulus. Vaikams su ju nuotraukelemis, ju pirštukų anspaudais bei mažu piešinuku. Sau pasidarau kasmet foto burbulą, nepigūs jie bet atrodo tikrai fantastiškai. Labai tinka dovanoms tad įkeliu nuorodą, gal prireiks :)
    www.fotokugel.de
    Tiesa dar kasmet, nupuošę eglę kiekvienam vaikui atpjauname po eglės koto plokštelę ant kurios išdeginam metus, vardą, o šiemet vyresnėlis dar ir žvaigždžių pats išdegino. Pragrežus skylutes gaunasi puikus papuošimas eglei. Vyresnėliui smagiausia kasmet suskaičiuoti kiek eglėms buvo metų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Egle:)
    Mūsų eglutės gyvos, tad kamieno neišeina papjaustyti:)
    O įrašas apie piratus tikrai bus:). Gal netgi greitai:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Apsidžiaugiau radus piratus! :) Pas mano berniuką dabar itgi piratų etapas - nesibaigiantis jau nežinau kiek...Matyt, visi berniukai turi pabūti karžygiais, kaubojais, piratais ir kariais, kaip kad mergaitės - karalaitėm ir princesėm :)
    Džiaugiuosi radus Jūsų blogą. Maisto blogerių - pilna, o va šeimos blogą surasti gana sunku :)
    Linkėjimai!

    AtsakytiPanaikinti