sekmadienis, gruodžio 19, 2010

Laiškas Kalėdų Seneliui

Turėjome parašyti jį gerokai gerokai anksčiau, tačiau šiandien džiaugiuos, kad iš viso spėjome parašyti.

Tiesą pasakius, į pradinį šių metų pasirengimo šventėms planą (na, tą, kurį dėliojiesi mintyse) laiško rašymas Kalėdų Seneliui neįėjo. Na, kažkaip nebuvau sumetus, kad jau laikas būtų - vis man atrodė, kad dar per maži, ir prasmės tame neįžvelgtų. Tačiau vėliau Eglės puslapyje užmačiau nerealią idėją, kad laišką Kalėdų Seneliui galima ne parašyti, o "sukonstruoti" iš paveikslėlių. O šitokį laišką net ir patys mažiausi kuo puikiausiai gali suvokti!

Žurnalų namie turime be galės - yra išsaugoti ne tik nuo Pauliaus, bet net ir nuo Laimos laikų. Turėjau vilties, kad kada nors juos skaitysime, tačiau kur kas dažniau panaudojame juos ne visai pagal paskirtį.

Vat ir šį kartą - grįžę iš ligoninės neilgai trukus ėmmėm darbuotis: išsitraukėm tuos savo žurnalus, kartu vartėm, o abu mažiukai rodydavo, kuriuos paveiksliukus reikia iškirpti - suprask, šitai jie tikrai norėtų gauti dovanų.

Iškirptus paveiksliukus priklijavome prie lapo popieriaus
Taip ir parašėm du laiškus: Justas prašo Kalėdų Senelio atnešti traukinukų, trąsą jiems, autobusą ir kraną, o Julius - mašinytę, traukinukų su trąsa ir saldainių.Iš pradžių buvo mintis kartu eiti į paštą, ir tą laišką išsiųsti (savo adresu, žinoma), bet paskui tos minties atsisakiau. Visų pirma, jeigu tai padarysime vieną kartą, turėsime daryti ir visą laiką. O man taip patogu, kuomet laiškas yra tiesiog kur nors prikabinamas namie (prie lango, pavyzdžiui), kad nykštukai arba Kalėdų Senelis perskaitytų...Žodžiu, pirmiausia atsisakiau šios minties iš tingumo.
Antroji priežastis, priverstųsi mane neiti į paštą buvo ta, kad čia įžvelgiau pasalą: juk anksčiau ar vėliau vaikai išmoks skaityti, tad užrašyti namų adreso ant voko jau nebeišeis. O siųsti laiško į niekur nenoriu - man patinka kaupti visokius tokius prisiminimus. Kaip elgiatės Jūs?

Na, turiu pasakyt, kad man ant širdies jau ramiau - Kalėdų Senelis jau informuotas. Ir langai jau snaigėmis papuošti... Tačiau su Kalėdine nuotaika ir toliau nekas - vis dar sergam... Šį kartą Juliukas. Tad šiandien turim tik vieną norą - kad kaip nors pavyktų išsikapstyti iki švenčių, ir šventes galėtumėm sutikti bent jau sveiki.

6 komentarai:

  1. Mes irgi, tiek šiemet, tiek pernai, parašėm/nupiešėm laiškelius pasveikinimus, bet ne pageidavimus, ko gauti norim, tad užrašėm tikrus adresus, ir tikimės sulaukti atsakymų (vieną jau beje gavom) :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, aš skaičiau apie tavo laiškų akciją - labai gražu! Gal kitais metais irgi prisijungsim.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ok ;) Bet mes dar ir keliems Kalėdų Seneliams laiškus siuntėm, vėl gi su palinkėjimais :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kokie dar "Keli Kalėdų Seniai"? :). Juk gi tik vienas yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip jau išėjo, kad pas Angelino į darželį atėjo vienoks Kalėdų Senelis, aikštėj matė visai kitokį, o prekybos centre fotografavos su dar kitokiu.
    Tai ir pasakiau Angelui, kad yra ne vienas Kalėdų Senelis, o daugiau, nes ir vaikų Žemėje juk labai daug.
    Kažkaip Angelo visai normaliai priėmė tai :)

    Pernai rašėm vokiškam Kalėdų Seneliui laišką, šiemet vienam iš Suomijos, kitam iš Grenlandijos, dėl įdomumo :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai tikrai, kad įdomiai gyvenat :)
    Aš tai vadinu "Darželinis Kalėdų Senelis", "Parduotuvinis" ir t.t. Bet tikras (kuriam rašom laiškus) yra vienas :)

    AtsakytiPanaikinti