antradienis, vasario 01, 2011

Stalo žaidimai patiems mažiausiems. Linksmoji karuselė

Nuėjus į parduotuves (ypatingai kokias nors išparduotuves, kur vežami žaislai iš vakarų Europos šalių su pažeistomis pakuotėmis arba visai be jų, pigūs, bet už tai be žaidimo taisyklių vertimo), aš labai dažnai pasimetu, kurie žaidimai verti dėmesio, kurie – nelabai. Tačiau jeigu žaidimas kainuoja ypatingai pigiai, dažnai surizikuoju įsigyti. Visko pasitaiko: kai kada žaidimas iš karto prigyja pas mus, kitais atvejais taip ir lieka gulėti užmestas kur nors spintoje.

Šiame įraše – apie vieną iš tų „sėkmingų“ pirkinių. Tiesa, kad jis „sėkmingas“ supratau tikrai ne iš karto – iš pradžių buvau įsitikinus, kad prie to žaidimo dar reikia „paaugti“, todėl, parsinešus iš parduotuvės, ramia širdimi užkėliau jį ant spintos. Gerai dar, kad atėjo kartą draugai su tokia „paaugusia“ mergaite: nukėliau aš ta proga tą žaidimą nuo spintos, ir staiga supratau, kad besistengdami „paaugti“ iki žaidimo, jau visai netrukus būtumėm jį ir „praaugę“. Vat, kaip būna, kai vadovaujiesi užrašais ant žaidimo pakuočių - atseit, tinka vaikams nuo trejų metų amžiaus :)

Gali būti, kad žaidžiame ne pagal originalias žaidimo taisykles, bet nesukame labai dėl to galvos.

Žaidimo susidedamos dalys yra šios:
• Karuselė, susidedanti iš mašinėlių/lėktuvėlių – paspaudus per vidurį, ji sukasi.
• Žaidimo pagrindo keturiuose kampuose yra keturios „parduotuvės“: ledų, pyragėlių, bananų ir slyvų. Į šias parduotuves reikia pridėti atitinkamų „prekių.
• Yra ir keturi smaližiai žmogeliukai, kurių tikslas kaip galima greičiau apsilankyti visose parduotuvėse ir paragauti visų skanumynų.
• Kauliukas - dviejuose jo briaunuose nupieštas karuselės ženklas, kituose - taškiukai nuo vieno iki keturių.Mes žaidžiame taip (ne visai pagal taisykles, bet daugiau/mažiau į tą pusę):
• Žaidimo pagrindo kampuose susistatome savo pasirinktus žmogeliukus;
• Pirmas žaidėjas paima kauliuką ir ridena. Kiek akių iškrenta – per tiek ir juda laikrodžio rodyklės judėjimo krytimi. Jeigu taip atsitinka, kad sustoja pačioje parduotuvėje, pasivaišina ten esančia produkcija (pasiima ten esantį žaidimo simbolį). Apsilankyti parduotuvėje galima ir kitu būdu: jeigu ridentant kauliuką iškrenta karuselės ženklas, žmogeliukas turi šokti į artimiausią mašinėlę/lėktuvėlį, karuselė yra įsukama ir žiūrima, prie kokios saldumynų parduotuvės žmogeliukas sustos ir kur jam teks apsilankyti.
• Du kartus vaišintis tais pačiais saldumynais negalima. Tikslas: kuo greičiau aplankyti visas parduotuves ir surinkti visų saldumynų simbolius.Žaidžiant ne tik smagiai leidžiamas laikas su vaikais, bet ir vaikai mokosi skaičiuoti (juk reikia ir suskaičiuoti iškritusias akis ant kauliuko, ir judėti nustatytą žingsnių skaičių), dirbti komandoje ir pagal taisykles.

Tiesa, šį žaidimą pagal taisykles žaidėme laaabai laabai seniai. Jeigu žaidžiame su Justu dviese, viskas būna super gražiai ir tvarkingai, tačiau dviese mes būname ne tiek ir dažnai. O jeigu žaidžiame visi... Gaunasi visiškas balaganas: vienas vaikas ridena kauliuką, kitas žiūrėk jau „ragauja“ kokius saldumynus, trečias šoka į traukinuką ir kaži kur sukasi... Žodžiu, kas ką nori, tas tą daro :).
Tačiau žaidimas vis tiek yra vienas einamiausių - tik apsisuk, jau žiūrėk ir traukia koks vaikas jį iš po stalo :)

5 komentarai:

  1. Koks smagus žaidimukas! Nesu tokio mačius.
    Gerai čia su tuo paaugimu ir praaugimu. Aš stengiuosi kas pora mėnesių užmesti akį į kaupiamus žaidimus, knygas ir rūbelius (naudojuosi išpardavimais, perku į ateitį), kad ko nepražiopsojus :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taigi čia žaidimas su žaviuoju Nodžiu, mes su juo porą knygelių turim bei daineles klausom, o pasirodo ir žaidimų su juo yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu ir ko tik žmogus nesužinai! Aš tai nei apie knygeles, nei apie daineles, nei apie patį Nodį nebuvau girdėjus:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Čia toks senas mielas filmukas apie medinį žmogeliuką Nodį žaislų mieste, ir ta karuselė su traukinuku iš to miesto :)

    AtsakytiPanaikinti