pirmadienis, vasario 14, 2011

Valentiniškos gėlytės su čiulpinukais

Visą vakar dieną kūriau planą, kaip čia geriau būtų organizuoti Valentiniškų gėlyčių gamybą. Visą reikalą kiek apsunkino faktas, kad sekmadienis jau buvo suplanuotas: visą dieną šventėm dviejų pusbroliukų gimtadienį. Bet kadangi aš šių gėlyčių mintį audžiu jau seniai, sugalvojau trūks plyš plano laikytis. Dar mums būnant svečiuose Nerijus trumpam ištrūko į parduotuvę (pieno namie tai nėr, o mūsiškiams mažiesiems be jo vakare sunkuJ ), paprašiau, kad tuo pačiu nupirktų ir čiulpinukų, kurių man reikės Valentiniškoms gėlytėms (taip ir paaiškinau).

Iš svečių grįžom jau visai vakare. Tačiau plano laikiausi: išsitraukiau spalvotą popierių ir ėmiau karpyti širdutes. O Justas su Juliuku padėjo jas suklijuoti į gėlytės formą. Visą laiką, kol darbavomės, aš pasakojau jiems apie tai, kad rytoj bus meilės diena, todėl žmonės vieni kitiems dovanoja širdutes ir taip parodo, kad juos myli. Dar papasakojau, kad ta gėlytė, kurią gaminame mes, yra ypatinga: kol kas ji atrodo paprasta gėlytė iš popierinių širdučių, tačiau Valentino dieną ji ypatingai pražys (na, čia turėjau omeny, kad joje atsiras jų mėgiamas saldainis, apie kurį nusprendžiau tylėti).


Suklijavus gėlytes man kaip akmuo nuo širdies nukrito – gėlytės paruoštos, belieka vaikus sumigdyti ir į gėlyčių viduriukus po čiulpinuką įkišti. Apie vidurnaktį abu džigitai „smigo“, aš dar kiek palošiau pokerį (oi, gerai man tą vakarą sekės - vos porą partijų sulošiau, ir dingau iš eterio su krūva šlamančių kišenėjJ ), ir jau atsistojau užbaigt „Valentiniško“ darbelio bei griūt į lovą pačiai. Išsitraukiu aš Nerijaus parneštą maišelį ir... nutirpstu: vietoj man reikalingų čiulpinukų ant pagaliuko, nupirktas maišelis čiulpinių saldainių. Galit įsivaizduot mano šoką?


Ojojoj... Laikrodis rodo šiek tiek po dvylikos, lauke – minus 20, mašina tris dienas nejudinta iš vietos (tad galima įsivaizduot, koks ledo sluoksnis ant jos)... Bet esu tiek susinervinus, kad apie tokias smulkmenas net negalvoju – įsispiriu į batus, ir išdumiu į Statoil‘ą. Taip, teko kiek pasidarbuot, kol atgrandžiau mašiną. Taip, man buvo šiek tiek baisu, nes nesu pratusi vaikštinėti naktį viena (tiesą pasakius, ir ne viena naktį nesu pratusi vaikštinėti:) ). Bet už tai iš ryto mūsų pusbaris visus pasitiko pražydusiomis gėlėmisJ.


Gražios ir Jums šv. Valentino dienos!


PS. O dabar tyrimas: jeigu jūsų kas paprašytų parnešti čiulpinukų, ką tokio parneštumėt? Būtinai reikia žinot, nes ryškiai vakare lauks ilga diskusija apie tai, kaip aš nemoku nieko išaiškint, ir kad normaliems žmonėms čiulpinukas ir yra bet koks čiulpinis saldainis J

10 komentarų:

  1. Man čiulpinukas, tai tas čiulpiamas saldainis ANT pagaliuko.
    O čiulpiami saldainiai, tai tie visi čiulpiami saldainiai BE pagaliuko.
    O tie čiulpiami saldainiai be pagaliuko bet nuo gerklės perštėjimo, tai ir yra čiulpiami saldainiai nuo gerklės perštėjimo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, tai kol kas vienas balas mano naudai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Čiulpinukas ir yra čiulpinukas, bet vyrams gi viskas kitaip atrodo :) Nenustebčiau, jei jis pasakytų tau vakare, kad sakei ne ČIULPINUKŲ, o ČIULPINIŲ SALDAINIŲ :))
    Idėja šauni, kaip nepamiršti jos kol vaikai užaugs :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Prajuokinai, S:). Aš tai beveik įsitikinus, kad jis man sakys: "Išmok normaliai viską išaiškint, tai nereikės naktimis po Statoil'us trankytis!". Ir nei už ką nepripažins, kad daugumai žmonių "čiulpinukas ir yra čiulpinukas", kaip kad sakai, o ne joks ten čiulpinis saldainis:).

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man taip pat čiulpinukas vienareikšmiškai yra saldainis ant pagaliuko. Bet čia reikėtų kokių vyrų paklausti, juk diskusija su vyru vyks. Jų, mat, logika kitokia.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi, Anonimiškas, tiek tai jau nepersistengsiu - tyrimą pagal save darysiu:). Bet visai neatmetu galimybės, kad jis nepatingės ir "savo" publikos apklausti:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš net saviškio paklausiau kas yra čiulpinukas, tai nė nemirktelėjęs atsakė, kad saldainis ant pagaliuko, dar paklausiau ar čiulpinių saldainių nesugalvotų taip pavadinti, tai sakė niekada, nes ten bonbonkės :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viskas, Egle - po tavo komentaro pristačiau "tyrimo" rezultatus saviškiui:). Juokėsi, ir sakė: "Jo, jo - visi protingi, tik aš vienas..." :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Klausiau savo vyro apie čiulpinukus. Jis iš karto pasakė, kad čiulpinukas - tai tiesiog čiulpiamas saldainis. O norėdama gauti saldainį ant pagaliuko turėčiau prašyti "čiupačiupso". Tai va taip.

    AtsakytiPanaikinti
  10. O, mano vyras apsidžiaugtų tai išgirdęs :).

    AtsakytiPanaikinti