ketvirtadienis, spalio 25, 2012

"Karvukiniai" keksiukai

Turim namuose vieną tokį stebuklingą stalčių, pilną visokiausių saldumynų. Iš tikrųjų pilną. Nes man dažnai užeina saldumo priepuoliai, ir prisiperku reikia/nereikia. Dar iš kelionių labai mėgstu parsivežti saldumynų. Ir kiti atveža.

Ilgą laiką visi negalėjo patikėti, kad tas stalčius štai taip sau stovi visiškai atviras visiems ir grėsmės aplinkiniams nekelia – iš tikrųjų, taip ir būdavo: tiek Julius, tiek Justas žino, kad per dieną daugiausiai gali pretenduoti į vieną saldainį. Ir tai tik su leidimu. Sakau “būdavo”, nes vat vakar buvau gilių giliausiai įsitikinusi, kad turiu “Karvutės” saldainių, pradarau stalčių, o ten – tuščių popieriukų gausybė. Garsiai surinku: “Nesupratau! O kas visus saldainius suvalgė?!!!”. Pirmas atbėgo Justas (o šitas vaikas tai jau pirmų pirmučiausiu numeriu įtariamųjų eilėj rikiuojas): pažvelgia į stalčių, išsprogdina iš nuostabos akis ir baisiausiai sukrėstas sako: „Nežinau! Bet tas, kas valgė, ne tik saldainius mėgsta, bet dar ir nežino, kad šiuose namuose šiukšlių dėžė yra!”

Mirk juokais. Nebūčiau visiškai įsitikinusi, kad čia Justo darbas, tikrai patikėčiau. Kalbam toliau. Sakau: “O tu, Justuk, tikrai nežinai, kieno čia darbas?”. Justas purto galvą: “Ne, tikrai ne. Bet turbūt, kad Pauliaus”. “Oi, Justai, jeigu nesi tikras, labai negražu yra apkaltinti kitą žmogų. Na, teks man eiti ir visiems į akis pasižiūrėti – pažiūrėsim, pas ką akyse kabliukai žiba”. Ir čia Justas tik klapt-klapt akim – ir užsimerkia. “Man tai akis, mamyt, labai skauda”.

O karvučių man reikėjo, nes susiruošėm su Justu kepti keksiukus pagal Beatos receptą. Antra diena iš eilės! Pirmą dieną kepėm tiksliai pagal receptą, o antrą – nebedėjome kriaušių. Man tai tikrai skaniau su kriaušėm, bet vaikai vieningai nubalsavo, kad ne. 

Visa antroji partija keliavo pas Justą ir Julių į darželį – teisybę pasakius, būtent Justo užsakymu ir kartojome kepimą, nes Justas labai jau norėjo vaišių į darželį nunešti. O grįžęs iš darželio iškilmingai atraportavo: „Net vaikai sakė – laaabai saldu!” (o čia jau laaabai didelis komlimentasJ)

Keksiukai su kriaušėmis ir „Karvutėmis“

12 keksiukų:
·         3 kiaušiniai
·         120g cukraus
·         60 g sviesto
·         2 šaukštai natūralaus jogurto
·         6 šaukštai pieno
·     200 miltų
·         1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
·         2 prinokusios kriaušės
·         6 saldainiai „Karvutė

1.
Kiaušinius lengvai suplakame (aš tai iš tikrųjų, smarkiai smarkiai suplakiau:)) su cukrumi ir ištirpintu sviestu, įmaišome jogurtą ir pieną.
2. Miltus persijojame su kepimo milteliais ir įmaišome į kiaušinių masę.
3. Kriaušes nulupame ir supjaustome 2-3 cm skersmens gabaliukais. „Karvutes“ taip pat susmulkiname.
4. Tešlą krečiame į formeles, į kiekvieną keksiuką įspaudžiame po keletą gabaliukų saldainių „Karvutė“ bei kriaušių. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.

Kepta pagal Beatos "Keksiukų kalendoriaus" receptą.

8 komentarai:

  1. Kokia gera rytinė juoko dozė :) Ir būtinai žadu išmėginti receptą, kažko panašaus ieškojau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Migliau, ačiū labai - tikrai, kad pamiršau!!! Namuose pasitikrinsiu, kiek ten jų tiksliai dedasi - aš dėjau iš akies, kad tešla būtų tokia, jog tos karvutės iš karto nenuskęstų (bet vis tiek jos vėliau nusileidžia į dugną, bent jau man:))

    AtsakytiPanaikinti
  3. as kaip tik juos dabar kepu :D as dejau 300g. karvutes liko kaip suprantu per viduri, o gal nuskendo... :? ir truputi koregavima padariau... neturejau jogurto, tai idejau greitines. neturejau kriausiu - tai pasinaudojau obuoliais :D zodziu - pirmenybe improvizacijai :D bet labai aciu uz receptuka!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Turėtų būti skanu, man atrodo:). Tuos saldainius tai aš dedu ant viršaus, bet vis tiek nuskęsta:). O obuoliai tai net ir originaliam recepte yra paminėti, kad tikrai tinka ir gražiai draugauja su Karvutėm:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. viskas ten puikiai susidraugavo :D bet karvutes i dugna nenuskendo, nors as jas tai taip postipriai iki dugno teslon imurkdziau... labai minksti ir purus keksiukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi, super! Reiškias, tik pas mane skęsta:).

    AtsakytiPanaikinti