Čia bus dar šiek tiek Justuko gimtadienį prisimenant.
Kaip turbūt ir visi
vaikai, Justas gimtadienį švenčia ne tik su namie, bet ir darželyje. Ir
paprastai į darželį (tiek Justas, tiek Julius lanko Valdorfo darželį)
auklėtojos prašo atnešti ką nors, gamintą kartu su vaiku.
Tai mes paprastai ir
gaminame: kepame keksiukus, sausainius, iš tinginio išraitome metų skaičių...
Julius savo paskutiniam gimtadieniui buvo užsiprašęs „tų rutuliukų, kuriuos
padarai dviejų skonių), tad jam šventinę dieną nešėme eklerus.
O vat Justas
šį kartą, kas jam visiškai nebūdinga, jokių pageidavimų neturėjo. O ir mano galvoj,
po visų šventinių maratonų, tarsi iššluota buvo. Tol, kol Jolanta nenumetė
idėjos apie Cake-Pops‘us. Tiesą pasakius, apie juos pirmą kartą tik iš jos ir
išgirdau. Ir vos tik nulindau „pagooglint“, iš karto susižavėjau: jau tokio
neišpasakyto grožio man jie visi pasirodė, kad ne tas žodis. O toliau... turbūt
patys žinot kaip būna: kuo toliau žiūri, tuo labiau prie bendro vaizdo pripranti, ir nejučia pradedi įsivaizduoti, kaip viską pats darai ir kad lygiai
tokio pačio grožio gaunasi. Na gerai, nesu tokia labai optimistė, ir šitaip
negalvojau, tačiau... Jolanta sakė, kad viskas tikrai labai paprasta, tad
užsidegiau pabandyti.
Žinote,
pasakysiu jums atvirai: negalima pasitikėti receptais, kurie sako, kad „viskas
labai paprasta, viens du ir pagaminsite, labai smagu gaminti su vaikais bla bla bla...“.
Nes bent jau man tai paprasta nebuvo. Visų pirma, tie rutuliukai (netgi
nepaisant fakto kad ant pagaliuko juos pamojau dar prieš įkišdama į šaldytuvą)
nesilaikė. Bent jau tikrai ne visi. Ir netgi jeigu kai kuriems visai neblogai pavykdavo
išsilaikyti ant stiebo, tai visai nereiškė, kad lygiai taip pat juos sėkmė lydės ir pasipuošus gražiu apdaru: vos tik panardindavau juos į papuošimo masę, jie iš karto nuo tų savo rūbų apsunkdavo ir gražiai nuvažiuodavo žemyn. O tie, kurie šito triuko nemokėjo, demonstruodavo kitokį: tiesiog nei iš šio, nei iš to, sprogdavo
per pusę (tuo, aišku, labai pradžiugindami jubilijatą Justą, kuris to tik ir telaukdavo). Arba dar geras: šalia stovintys kaimynai taip ir taikydavosi "pasibučiuoti", ir kai tik jiems tai pavykdavo, viskas - amen, gražiuoju nebeišskirsi niekaip. Apie tai, kad šitas grožybes galima puošti su vaikais, aš iš vis
patyliu: aš Juliui ir Justui ne tik kad
prisiliesti prie jų neleidau, bet net iš virtuvės zonos vijau, kad tik oro
bangų kvėpuodami nesukeltų. Žodžiu, buvo gerokai linksma. Tačiau rezultatas vis
tik mane papirko. Ir skoniu, ir grožiu. Ir... taip dar kartą geriau pagalvojus,
iš tikrųjų nebuvo kažkas labai jau ten sudėtingo. Tikrai kartosiu bandymą. Gal net labai labai greitai. Ir gal net ir ne kartą. Nes tokie vieno kąsnio tortukai ant šventinio stalo – visiška palaima!
O gaminimas
toks: iškepi biskvitą, ir pavertį jį į trupinius. Tuomet tuos trupinius
sumaišai su kokiu nors įdaru (aš su virtu kondesuotu pienu maišiau). Formuoji
rutuliukus, įsmeigi pagaliuką ir talpini į šaldytuvą. Po geros valandos,
mirkdai į “apdarus” (aš rinkausi baltą šokoladą ir marshmallow saldainių masę)
bei papuoši. Iš principo… kaip ir viskasJ
kai pamaciau nuotrauka tai net aiktelejau, kokie grazus gavosi :) Dziaugiuosi, kad isbandei ir kad patiko! Noriu ir savo patirtim pasidalinti: savo vyresneles gimtadieniui dariau rutuliukus su tepamo surio idaru ir uzdejau is fondanto darytas karuneles (nes princesiu tema buvo), tai kaip ir viskas laikesi ir nekrito, bet vaikai tik karuneles nuvalge ir sokolado glaista apgrauze, o patys cake popai jiems neskanus buvo (man tuo tarpu skonis labai patiko) :) bet stalo puosmena nepakartojama buvo :) Su kondensuotu pienu maisyti ideja puiki, vaikams tikriausiai labiau tinkantis variantas. Turiu taip pat pripazinti, kad mano knygoje tos cake popines prinzeses daug graziau atrode ir daug darbo buvo jas padaryti. Tikrai ne taip "viens, du" kaip skaitesi. Mano recepte buvo pamineta, kad pries ismeigiant pagaliuka i rutuliuka, patartina pries tai ji panardinti i sokoladini glaista (veikia kaip klijai), man pasitvirtino. As taip pat bandysiu dar karta, tik si kart su kondensuotu pienu :)
AtsakytiPanaikintiAha, man irgi gražūs:). Nors jeigu juos būčiau lipdžius mažesnius, užgaišusi laiko būčiau daugiau, bet tikrai būtų buvę ir dailesni, ir geriau laikytųsi ant pagaliuko. Aš tai dar tokį triuką buvau perskaičiusi: reikia suformuoti rutuliuką, įsmeigti pagaliuką, ir tuomet palaikyti šaldytuve, kad geriau sustingtų. Aš taip dariau, bet kažkaip nepasakyčiau, kad man labiau sustingo... gal, bet tikrai ne kaži kiek. Su ta marshmalow mase labai lengva dirbti: ji gaunasi tokia lengvute, tad užtenka pamirkyti vos vos cake-cup'ą, ir jau gražiai pasidengia. Su baltu šokoladu (nors šitie man gerokai skanesni) sudėtingiau, nes arba jau labai daug jo reikia išsitirpinti, arba tenka darbuotis su teptuku (aš taip dariau).
AtsakytiPanaikintiJolanta, atsiųsk foto savųjų karūnuotųjų - net nelabai įsivaizduoju, kaip tai atrodo:)