šeštadienis, kovo 21, 2009

Ir aš kuriu blog'ą!!!

Neatsitiktinai pradedu rašyti blog‘ą būtent šiandien – šiandien mano gimtadienis (aišku, data blog'e nėra mano gimimo diena, bet čia tik dėl to, kad tą dieną, kai rašiau šį tekstą, dar nemokėjau įkelti pranešimų). Gera diena stabtelti ir peržvelgti tai, ką jau esi nuveikęs. Gera diena pradėti ką nors naują. Tai aš ir pradedu:)
Galų gale, o kodėl gi ne? Prieš ryždamasi pradėti rašyti ilgai dėliojau pliusus-minusus mintyse. Iš vienos pusės, tai dar vienas galvos skausmas ir dar vienas „laiko vagis“. Iš kitos pusės, per 31 savo gimtadienio metus sukaupiau ganėtinai daug „kūrybinio šlamšto“, kurį seniai noriu struktūrizuoti ir tokiu būdu gauti bent jau minimalios naudos iš jo.
Taigi, ko galima tikėtis iš šio blog‘o? Norint atsakyti į šį klausimą, turbūt pirmiausia reikia atsakyti nuo savęs aprašymo.
Kaip jau ir sakiau, man 31. Prieš gerus du metus gyvenau visiškai kitokį gyvenimo būdą nei dabar: dirbau, siekiau karjeros profesinėje srityje, daug keliavau (tiek atostogų, tiek komandiruočių tikslais), daug laiko leisdavau pramogaudama su sūnumi bei draugais. Žodžiu, tikrai gyvenau linksmai, įdomiai ir turiningai. Tačiau per darbus (anksčiau dar ir mokslus) niekaip nerasdavau pakankamai laiko hobiams bei pomėgiams, kurių turėjau tikrai daug: knygos, siuvinėjimas, mezgimas, valgio gaminimas... Na, tiksliau pasakius, jeigu knygoms laiko ir užtekdavo, tai naujų receptų bandymui (ką jau bekalbėti apie eksperimentavimus šioje srityje) tai tikrai ne. Ir ką jūs sau pamanysit – vieną dieną netikėtai nelauktai gyvenimas pakrypo tiesiog visiškai į kitą pusę: šiuo metu sėdžiu namuose ir dirbu prie projekto „Berniukai“ – prieš gerus metus susilaukiau sūnaus Justo, o šiandien jau esu visa „stora“ ir vasarą turime pasipildyti dar vienu nauju nariu – labiausiai tikėtina, kad vyriškos lyties. Taigi, mūsų šeimoje greitai augs trys berniukai, o aš būsiu apsupta keturių vyrų! Tad galite įsivaizduoti, kaip pasikeitė mano gyvenimas – skaitau, žaidžiu su vaikais, mezgu, siuvinėju, gaminu valgyti... Darau viską, ką užsimanau. Ir bent jau kol kas – tiesiog dievinu tokį gyvenimo būdą! (vienintelis galvos skausmas šiandien – kad tik valdžia nesugalvotų „nuimti“ dviejų metų motinystės atostogųJ).
Vėl grįžkim prie klausimo, ką galima tikėtis rasti šiame blog‘e. O atsakymas yra toks: viską, kas susiję su pomėgiais, kelionėmis, laisvalaikiu, šventėmis ir t.t. Čia talpinsiu viską, ką mums pavyko pasiekti savo kasdienybėje: idėjas vaikų gimtadienio organizavimui, pavykusius bei šeimos įvertintus receptus (čia, tiesa, kūrybos daug nelaukite, nes gaminu praktiškai viską griežtai pagal receptus, išskyrus tai, kad išmetu svogūnus iš bet kurio recepto ingredientų sąrašo), labiausiai mėgiamus šeimos žaidimus, įspūdžius iš kelionių (na, kadangi tuoj auginsime du mažus vaikučius, jų turbūt nebus labai daug, bet vis), rankdarbių idėjas ir t.t.
Gąsdina viena: esu visiškai kompiuterinė beraštė, ir tik bijau, kad nemesčiau užsibrėžtų planų ne tik dėl to, kad pritrūkau ryžto (be abejo, jo irgi gali pritrūkti), bet dėl to, kad nemoku susitvarkyti su viena ar kita užduotim kompiuteryje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą