antradienis, sausio 18, 2011

Projektas „Namas“. Gal žinot, kur būtų galima gauti tokį žemėlapį?

Nors, sprendžiant pagal įrašų gausą, to ir nepasakytum, iš tiesų paskutiniu metu praktiškai gyvenu prie kompo. Keliuosi anksčiau, kol vaikai dar nesukilo, kad galėčiau ramiai panaršyti internete. Guluosi irgi gerokai vėliau nei įprastai, nes negaliu nuo kompo atsiplėšt. Ir dienos bėgyje vos ištaikius momentą, kur buvus, kur nebuvus, aš jau vėl kiurksau į ekraną. Ir viskas dėl to, kad startuojame su milžinišku projektu (čia jau man, aišku, milžinišku) „Namas“.

Kad ilgai netempsime savo mažame butuke su taip išaugusia šeima buvo aišku jau seniai. Ir vat pagaliau vasarą įsigijome namą. Visiškai neįrengtą (iš tiesų, aš apie tokį ir svajojau). Pusę metų džiūgavau ir tik „turėjau mintyse“, kad laikas būtų pradėti domėtis įvairiais dizaino sprendimais, bet, aišku, kaip kokia studentė, išlaukiau paskutinės dienos, ir apie įsirengimą pradedu galvoti tik tada, kada jis faktiškai ir turi vykti.

Vat už tai dabar ir mirkstu internete. Sklaidau įvairiausius dizaino puslapius, renku man labiausiai įstrigusias fotografijas/idėjas, rūšiuoju jas į atskirus folderius „Virtuvė“, „Vonia“, „Vaikų kambarys“ ir t.t., dienos pabaigoj peržiūriu pasirinktus variantus ir... nusprendžiu, kad nei vienas iš jų, tiesą pasakius, man nepatinka. Tada susinervinu, ir kitą dieną paieškas pradedu iš naujo. Ooooj, nežinau nežinau, kaip čia mums bus.

Iš pradžių žiaaaauriai stresavau. Nejuokas, vienok, juk namą įsirengti. Aš esu mėgėja viską iki detalių apgalvoti: pvz, jeigu planuoju užsisakyti kokį baldą, aš galiu valandų valandas medituodama spoksoti į sieną, braižytis, modeliuotis ir t.t. O čia daugybė sprendimų turės būti priimami tiesiog, vienas atskirai nuo kito, viliantis, kad galutiniame rezultate jie derės tarpusavy. Na, tikrai tikrai stresavau. Ir dabar dar stresuoju, bet jau ne be taip. Nes bent jau mintyse tam tikrą būsimų namų vaizdą susikūriau.

Visų pirma, sugalvojau, kad noriu teminių namų t.y. kad kiekvienas kambarys atspindėtų tam tikrą temą. Pagalvojau, kad tokiu būdu man ne tik bus lengviau priimti tam tikrus sprendimus konkretaus kambario atžvilgiu, bet ir gal kaip nors pavykts nepamesti bendro galutinio vaizdinio. Tai aš čia taip dabar galvoju, o kaip bus iš tikrųjų, ateitis parodys.

Ir šitoj vietoj noriu paprašyt pagalbos: gal kur užmatėt tokį arba panašų žemėlapį vaikams?Idėją užmačiau čia, ir iš karto pagalvojau, kad man idealiai tiks į mažųjų vaikų kambarį. Aišku, gal jūs nustebsite, kad šiuo momentu, kai tik startuojami visi pagrindiniai darbai (t.y. dedamos kambarių pertvaros name, vedžiojama elektra, santechnika ir t.t.), aš ruošiuosi pirkti... lipdukus sienoms (ot gera projekto vykdytoja, ne?:)), bet viskas, žinokit, yra logiškai paaiškinama. Besidomėdama įvairiausiais dizaininiais sprendimais, aš nepamiršau pasidomėti ir tų sprendimų kainomis. Ir tiesą pasakius, kai jau maždaug vaizdą susidariau, apie jį daugiau galvoti ir nebenorėjau. Nes tas vaizdas KRAUPUS! Kartais, benaršydama internete, pasišaipau sau tyliai: „Ir ko gi aš čia stengiuos? Vis tiek baigsis viskas tuo, kad susidėsim grindis ir niekam kitam pinigų nebeliks.“. O kad pinigai baigsis dar gerokai iki projekto pabaigos, yra faktas. Kaip ir lygiai toks pat faktas yra tai, kad kai jau jie baigsis, apie lipdukus sienoms tikrai nebebus kaip pagalvot. Tai, logiškai mąstant, reikia pirkt dabar. Taip sakant „Ką jau turi, tas jau tavo“ :).

Taigi, būčiau labai dėkinga, jei praneštumėt, jei užmatytumėt, kur tokių žemėlapių yra. Ir jeigu turite kokių mėgstamų dizaino puslapių, irgi parašykite, prašau :)

15 komentarų:

  1. Jaukus kambariukas.
    Aš čia užmačiau tokį žemėlapį-lipduką.

    http://www.ambiance-live.com/en/world-map-xml-370-1119.html

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jaukus kambariukas.
    Aš čia užmačiau tokį žemėlapį-lipduką.

    http://www.ambiance-live.com/en/world-map-xml-370-1119.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū! Šitą žemėlapį jau buvau užmačiusi, ir turbūt būtent ir jį pirksiu, jeigu nerasiu ieškomo

    AtsakytiPanaikinti
  4. siaip tuo uzsiima profesionalus interjero kurejai ir tai uztrunka ne menesi ir ne du, o ne vien internete sedint - copy-paste principu. cia visas menas, kuryba, mastymas ir logika.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, nesu tokia jau visai iš mėnulio nukritus, esu girdėjusi apie interjero dizainerius :)
    O jeigu rimtai, iš pradžių irgi galvojome šiam reikalui samdyti dizainerį. Netgi, tiesą pasakius, nusamdėme. Tačiau bent jau mums tai nepasiteisino (ai, nesakysiu konkrečių priežasčių), todėl šiai dienai nusprendėme šios minties atsisakyti.
    Labai džiaugiuosi, kad savo aplinkoje turime žmonių, su kuriais galime tam tikrais klausimais pasikonsultuoti, todėl tikiu, kad pavyks namus įsirengti taip, kad juose bus gera konkrečiai mums gyventi. Aišku, esu nusiteikus, kad tam tikrų klaidų turbūt nepavyks išvengti, bet jau spėjau įsitikinti, kad ir dizaineriai nuo klaidų neapsaugo :).

    AtsakytiPanaikinti
  6. Inga, labai gražus tas žemėlapis, kurio ieškai. Bandžiau ir aš ką nors panašaus tau eBay rasti, bet tik vienos spalvos žemėlapius mačiau, be gyvūnų, simbolių ir kontinentų pavadinimų, ir labai mažus.
    Hmmm.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Egle, ebay aš jau turbūt visą pravariau :). Bet kieeek ten daug visokių kitokių gražių lipdukų!:). Bet kažkaip suvaldžiau save nuo pirkimo - nusprendžiau pirma apsispręsti dėl pačio kambario koncepto, ir tik tada pirkti.
    O žemėlapį vieną vietą jau draugai prirodė - važiuosiu tuoj žiūrėt :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. O cia tikrai zemelapis??? Man tai labiau panasu i tapeta, todel dar siulyciau paieskot tokio tipo tapeto...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Hmm... Originaliame puslapyje parašyta, kad "sienų lipdukai", bet gera mintis paieškoti ir tarp tapetų.

    AtsakytiPanaikinti
  10. http://original-home.ru/

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū labai - super puslapis! Kol kas tik trumpam užsukau, bet jau išsisaugojau tarp favourite, kad galėčiau laiko turėdama ilgiau panaršyti

    AtsakytiPanaikinti
  12. Gal jau ir skaitet,bet jei ne,tai tikrai idomus tapetai http://vaikokambarys.lt/2011/02/19/daugiau-nei-tapetai/
    Yra ir zemelapis :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Ačiū, skaičiau jau :).
    Dar draugai užrodė, kur yra labai gerų pakabinamų žemėlapių vaikams - PC "Oze", berods antrame aukšte. Dar nenusipirkau, bet nusižiūrėjau, ir jau kitą kartą, kai ten lankysiuos, pirksiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. http://cocone.lt/?category_name=interjeras dar čia yra kažkuo panašūs tapetai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Oi, ta Cocone'o parduotuvė kokia populiari!!! Toks jausmas, kad jie vieninteliai kažką įdomaus turi ant Lietuvos :).

    Ačiū labai už nuorodą.

    O jeigu dar be manęs būtų ieškančių žemėlapių vaikams, tai pasakysiu, kad Oze antrame aukšte Hobbi centre parduotuvėje nusipirkau labai puikų, netgi sulietuvintą, žemėlapį vaikams. Tiesą pasakius, net ne vienas variantas ten buvo: vienas su gyvūnais, kitas su tautomis - žodžiu, buvo iš ko pasirinkti. Kainavo (jeigu įdomu:) ) apie 35lt

    AtsakytiPanaikinti