trečiadienis, rugsėjo 09, 2009

Varškės pyragas su slyvomis

Tiesą pasakius, jau kuris laikas vis pagalvoju, kad reikia liautis talpinus blog‘e receptus. Kulinarijai aš tikrai nejaučiu tokios aistros, kokią, pavyzdžiui, jaučiu rankdarbiams, žaidimams su vaikais, knygoms ir t.t, todėl turbūt būtų natūralu laikui bėgant šios srities visai atsisakyti. Tačiau tai tikrai neįvyks iš karto: pagaminus ką nors labai skanaus (paprastai tai būna dar be visa ko ir saldaus) man užeina toks noras pasidalinti su kitais, kad nejučia krypu krypu ir nulinguoju prie kompiuterio...

Žemiau receptas pyrago, kurį iškepė Gražinutė, kuomet paskutinį kartą pas ją svečiavausi. Sakė, tikrai nepyks, jeigu parašysiu ir apie jį:).
Aš šį pyragą kepiau vieną kartą – kai reikėjo naikinti slyvas Kurtuvėnuose. Slyvas mes neypatingai mėgstame, tačiau šis pyragas be jų būtų tikrai ne toks skanus: slyvos suteikia taip reikalingą jam rūgštelę.

Reikės:
Tešlai
- 200 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 0,5 stiklinės cukraus
- 250 g miltų
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui:
- 400 g varškės
- 1 indelis kondensuoto pieno
- 2-3 kiaušiniai
- 1 citrina
- 1 kg slyvų
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo

1. Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir ja padengiame sviestu pateptą kepimo formą.
2. Varškę ir citrinos sultis išsukame (pagal originalų receptą, reikėtų patarkuoti ir citrinos žievelės, bet aš to nedariau). Į šią masę įmaišome kondensuotą pieną ir išplaktus kiaušinius. Viską sukrečiame į kepimo formą.
3) Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir dar kartą perpjauname per pusę. Slyvų ketvirčius įspaudžiame į varškę.
4) Pyragą kepame 200-220 C temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą