šeštadienis, balandžio 11, 2009

Sultingi blynai

Gimimo dienos proga gavau širdukinę vaflinę (na žinote, tokią, kur galima tiek vaflius, tiek blynus kepti). Ir vat – nepraėjo nei mėnuo, ir ją išbandžiau! Na, tiesą pasakius, sunkiai man einasi su visokiom naujovėm… Ilgai ruošiuosi, kol prisiruošiu, ką nors naujo išbandyti. Tačiau pamačius, kad ištiesų pats procesas blynų kepimo tikrai nesudėtingas, nusprendžiau širdukinę dovaną traukti iš lentynos daug dažniau. Tiesa, kalbant apie proceso nesudėtingumą turiu omeny tik pačios vaflinės naudojimą – blynų receptas, kurį pateiksiu žemiau, tikrai nėra vienas iš paprasčiausių. Na, tiksliau pasakius, sudėtingumo lygis gal ir nėra didelis (nu jeigu jau aš susidorojau, tai ir kiekvienas gali, čia tai faktas), tačiau jau vargelio kiek... Tai baltymus atskyrinėk, tai kažką atskirai išsuk, išplak, užsiplipyk... O indų indelių paskui plauti kiek... Aš labiau pratus blynus kepti pagal principą šept/lept tešla padaryta ir blynai iškepti. Bet rezultatas, turiu pasakyti, tikrai buvo vertas viso to: ir Pauliukas vieną po kito blyną kapojo, ir Justukas. Valgėm tik trise (jeigu Justuką laikyti už pilną asmenį), tačiau blynų tik tik užteko, tad jeigu kieno šeimyna didesnė, turėkit omeny šį faktą.
Kadangi kaip visada kepiau blynus tikrai ne pagal savo fantaziją, žemiau pateikiu receptą, kurį radau internete. Tiesa, į originalų receptą dar turėjo dėtis obuoliai, tačiau kadangi Pauliukas nemėgėjas patiekaluose rasti keptų vaisių, šito gėrio man teko atsisakyti.
Reikės:
- 100 g. sviesto
- 2 v.š. cukraus
- šlakelio citrinų sulčių
- 1/2 pak. vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 6 v.š. miltų
- 75 ml. vaisinės arbatos
- žiupsnelis druskos
- cukraus pudros apibarstymui

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sudėti į išsuktą masę ir plakti kol ji taps puri. Įmaišyti miltus. Supilti vaisinę arbatą ar sultis ir palikti kelias minutes pastovėti, kol išbrinks. Sutarkuotus obuolius sudėti į tešlą. Pabaigoje įmaišyti iki standžių putų su druska išplaktus baltymus. Iškeptus vaflius apibarstyti cukraus pudra. Valgyti šiltus su grietinėle ar ledais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą