šeštadienis, balandžio 11, 2009

Varškės spurgos snieguolės

Kai noriu maisto gaminimą paversti bendra veikla su vaikais, kepu picą arba spurgas. Vakar buvo ta diena, kai po ilgo laiko vėl išsitraukiau savo „Spurgų snieguolių“ receptą, kurį kepu dar nuo mokyklos laikų (kolekcionuodavau "Paragaukime" knygeles, ir šis receptas yra būtent iš ten). Kaip visada, kepam kartu su Pauliuku: aš volioju spurgų rutuliukus ir metu jas į aliejų, o Pauliukas jau ištrauktas jas apibarsto cukraus pudra. Žodžiu, čia mūsų komanda veikia nepriekaištingai.
Nepriekaištingai, kaip visada, pavyko ir pačios spurgos. Nors negalėčiau sakyti, kad sutaršėme jas per vieną vakarą, bet neįveikėme tai tik dėl to, kad dariau iš didesnės porcijos nei reikalauja receptas.
Taigi, jei ką domina minkštučių/skanučių spurgų receptas, jis yra toks:

- 2 stiklinės miltų
- ½ kg varškės
- 3 kiaušiniai
- 2-3 šaukštai cukraus
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- Kvapniosios esencijos
- Žiupsnelis druskos
- Riebalų kepimui

Varškę permalti mėsmalę. Sudėti visus kitus produktus ir užminkyti tešlą. Šlapiom rankom suformuoti spurgas. Sėti į karštus riebalus ir virti iš abiejų pusių, kol pagels. Ištraukti ant popieriaus, kad nuvarvėtų riebalai, pabarstyti cukraus pudra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą