ketvirtadienis, rugsėjo 10, 2009

Karšti sumuštiniai su sūriu ir pomidorais

Jau žadėjau neberašyti apie receptus, bet Paulius labai prajuokino iš ryto, tad ta proga dar į temą parašysiu:)

Labai mėgstu kepti sumuštinius. Na ir kaip nemėgsi, kai turi vaiką, kurio mėgstamų patiekalų (t.y. tų patiekalų, kuriuos jis VALGO) išvardinimui turbūt rankos pirštų užtektų?! Visai neseniai Paulius net pasisiūlė sudaryti sąrašą produktų, kurių jis nemėgsta (čia tam, kad man nereiktų be reikalo vargti, ir kad iš vis negaminčiau nieko, į ką įeina nors koks produktas iš jo sąrašo). Jau įsivaizduoju, kokį sąrašą išvysiu...
O karštus sumuštinius jis mėgsta. Aišku, su sūriu ir dešrelėmis, o ne su pomidorais, bet šį kartą receptas būtent apie pastaruosius.

O štai ta situacija, kuri mane prajuokino šiandien. Iš ryto, kol Paulius dar miegojo, aš sugalvojau, kad iškepsiu jam karštų sumuštinių. Viską paruošiau ir pašoviau sumuštinius į orkaitę, o pati tuo metu pradėjau virti Justukui avižinių dribsnių košę. Atsibudo Paulius. Atsikėlė, atžygiavo į virtuvę, ir nedrąsiai klausia: „O kas pusryčiams?“. Sakau: „Karšti sumuštiniai“. Kad jis apsidžiaugė! Sako: “Ačiū dievui! Aš jau norėjau klausti, kas čia taip skaniai kvepia, bet pamačiau, kad verdi košę... Pagalvojau, jeigu taip paklausiu, tai tu dar nuspręsi, kad aš mėgstu košę ir liepsi man valgyti...“.

Tąkart orkaitėje kepė sumuštiniai su dešrelių/sūrio/ketučupo mišiniu - iš tiesų, Pauliaus mėgstamiausi. Na, o mano paskutiniu metu mėgstamiausi - sumuštiniai su sūriu (būtent dešriniu!) ir pomidorais. Labai labai paprastučiai - nusižiūrėjau juos iš Jurgos, kai užsukome pas ją po fotosesijos.

Reikės:
- Batono
- Sviesto
- Dešrinio sūrio (bet kokio – aš kartais ir kokį nors su kmynais pasiimu)
- Pomidorų
- Baziliko

Na, procesą tai net gėda aprašinėti... Sutepam batoną sviestu, uždedam sūrio bei pomidorų riekeles. Viskas! Šaunam į orkaitę, ištraukiam ir valgom.

2 komentarai:

  1. Jeigu situos sumustinius kepsit ant prancuzisko batono ir su mozarella, tai juos isdidziai galesit vadint italisku uzkandziu, kurio pavadinimas aisku uzkrito :) o skonis nemanau kad bus kitoks ;)

    AtsakytiPanaikinti