Kadangi kaip visada kepiau blynus tikrai ne pagal savo fantaziją, žemiau pateikiu receptą, kurį radau internete. Tiesa, į originalų receptą dar turėjo dėtis obuoliai, tačiau kadangi Pauliukas nemėgėjas patiekaluose rasti keptų vaisių, šito gėrio man teko atsisakyti.
Reikės:
- 100 g. sviesto
- 2 v.š. cukraus
- šlakelio citrinų sulčių
- 1/2 pak. vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 6 v.š. miltų
- 75 ml. vaisinės arbatos
- žiupsnelis druskos
- cukraus pudros apibarstymui
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sudėti į išsuktą masę ir plakti kol ji taps puri. Įmaišyti miltus. Supilti vaisinę arbatą ar sultis ir palikti kelias minutes pastovėti, kol išbrinks. Sutarkuotus obuolius sudėti į tešlą. Pabaigoje įmaišyti iki standžių putų su druska išplaktus baltymus. Iškeptus vaflius apibarstyti cukraus pudra. Valgyti šiltus su grietinėle ar ledais.
- 100 g. sviesto
- 2 v.š. cukraus
- šlakelio citrinų sulčių
- 1/2 pak. vanilinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 6 v.š. miltų
- 75 ml. vaisinės arbatos
- žiupsnelis druskos
- cukraus pudros apibarstymui
Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, citrinų sultimis, vaniliniu cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius sudėti į išsuktą masę ir plakti kol ji taps puri. Įmaišyti miltus. Supilti vaisinę arbatą ar sultis ir palikti kelias minutes pastovėti, kol išbrinks. Sutarkuotus obuolius sudėti į tešlą. Pabaigoje įmaišyti iki standžių putų su druska išplaktus baltymus. Iškeptus vaflius apibarstyti cukraus pudra. Valgyti šiltus su grietinėle ar ledais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą