antradienis, kovo 16, 2010

Screbukas "Kalėdų Senelis gyvena Mėnulyje"

Tikra teisybė, kad konkursai labai paskatina prisiversti, susikaupti ir visaip kitaip susiimti ir prisėsti prie rankdarbių. Labai džiaugiausi http://www.scrapmanija.com/ vykstančiais skrebukų konkursais (juk reikia man kažkaip užbaigti Pauliaus albumą!), tačiau vos tik pasiryžau dalyvauti, ėmė jie ir pasibaigė. Še tau boba ir devintinės, kaip sakoma. Aišku, prisiminimų albumo gamybą apleidau tikrai ne dėl to, kad baigėsi konkursai – labiausiai turbūt pasidaviau, kuomet suvokiau, užbaigti albumą iki gimtadienio niekaip nepavyks. Bet vat už tai dabar, išgirdus, kad Scrapmanija skelbia naują konkursą, mečiau visus kitus savo hobius (na, tiesą pasakius, tik vieną jų – siuvinėjimą) į šalį, ir vėl išsitraukiau scrapbooking‘o priemonių maišus.

Konkurso tema man pasirodė ypač patraukli - „Kažkas iš nieko“. Tai yra, galima kurti kokius tik nori screbukus, svarbiausia, kad naudojamos medžiagos nebūtų tradicinės scrapbooking‘o medžiagos. Man tai idealiai tinka, nes kaip pradedančioji tų medžiagų ne kažin ką ir turiu.

Pervertusi planuojamų sukurti srebukų sąrašą, apsisprendžiau konkursui sukurti scrap‘ą apie Kalėdų Senelį.
Jau esu rašiusi, kad nuo vaikystės tikiu, jog Kalėdų Senelis gyvena ne kokioj tai Laplandijoj, o Mėnulyje. O kadangi aš tuo tikiu, tuo tik ir mano vaikai. Ir dėl to, kad Mūsų Kalėdų Senelis gyvena Mėnulyje, jis yra šiek tiek kitoks, nei kitų vaikų. Tai yra, atrodo jis, be abejo, taip pat. Tačiau laiškų siųsti jam nereikia – jeigu nori palikti prašymą, gali tiesiog užkabinti jį ant lango – Senelis naktį perskaitys. Ir pasilabinti visada su juo gali... Naktimis, be jokios abejonės.

Šito screbuką vaizdinį jau seniai matau mintyse. Matau didelį mėnulį, ir ant jo besisupantį Kalėdų Senelį. Matau berniuką, parimusi prie lango ir svarstantį, perskaitė ar ne, Kalėdų Senelis jo prašymą, kurį jis užrašė ant lango stiklo? Matau atlekiantį Kalėdų Senio elnią, kuris, kartu su pristatomomis dovanomis, veža berniukui atsakymą nuo Senelio.

Taip, vizija buvo graži. O gavosi... Gavosi, tas, kas jau gavosi. Tikrai ne kaip vizijoje, bet aš džiaugiuosi bent tuo, kad prisiminimų albumas pasipildė dar viena istorija.

Dabar apie techniką. Kaip ir buvo nurodyta konkurso taisyklėse, nenaudojau jokių tradicinių srapbooking‘o priemonių (na, klijai turbūt nesiskaito). Pagrindą nuspalvinau guašu, mėnulį iškirpau iš geltono kartono. Kalėdų Senelis yra Pauliaus išlankstytas (taigi, labai į temą), briedis nuplėštas nuo dovanų maišelio (kitoje jo pusėje net yra užrašas „Pauliukui“, žvaigždės iškarpytos iš kito dovanų maišelio.
Turbūt daugiausia „žaidžiau“ su langeliu. Pirmiausia susiradau senų Pauliaus kambario užuolaidų skiautę, ir pasiuvau užuolaidėles. Tuomet pagaminau langą, kurį „įstiklinau“ su paprasčiausia dokumentų įmaute, o ant stiklo sukeverzojau prašymą Kalėdų Seneliui.
Visos istorijos apie Kalėdų Senelį į screbuką netalpinau – ją pateiksiu atskirame laiške, užkištame už screbuko.

Nuotraukoje viršuje Justukas demonstruoja, kaip reikia pradaryti langelį :)

6 komentarai:

  1. Man labai grazus tas svajojantis berniukas, ziurintis pro langa per savo paties surasytus norus Kaledu Seneliui....
    Tobulejimui erdves dar yra, bet grazu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vaida, tobulėjimui erdvės tai dar ojoj kaip yra :). Bet bėda tame, kad netgi jeigu aš susikaupčiau ir stengčiausi daryti viską, kaip priklauso, susiduriu su paprasčiausia laiko/vietos problema. Rankdarbiauti galiu tik tada, kai abu mažieji miega. Ir vos tik išsitraukiu visus priemonių maišus (o šiuo atveju jų nėra mažai), žiū jau atgal turiu viską krauti, nes kuris nors mažius atsikėlė. O butuke vietos irgi tiek nėra, kad galėčiau kur nors "pastumti" nebaigtus darbus. Tai vat taip ir gaunas, kad darau greitai-greitai :)
    Aš kaip tik vakar pagalvojau, kad jau reiktų jūsų blog'e apsilankyt, bo visai jau nebežinau, kaip Viliukas gyvena :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kieno rankytė ten demonstruoja langelį :D gal nauja karta bus: "Mažieji skrebo manekenai" :D
    Patiko lankelis ir kad net užuolaidas užkabinai. Skrebukas spalvingas kaip vaikų pasaulis...super ;)
    Dėkui kad sudalyvavote konkurse ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, Irma :). Rankytė tai mano Justo - be jo niekas neapsieina :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Myliu tokius šiltus darbelius. Bet pati vis neprisėdu, greičiau kokį skaitmeninį variantą sukurpiu, bet kaip bebūtų "nekompiniai" daug daugiau šilumos turi. Baltas pavydas apėmė bežiūrint :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš irgi norėčiau prisėst dažniau, bet ojoj kaip sudėtingai tas gaunas... O kompiniai variantai man irgi patiktų, labai norėčiau išmokti kompu nuotraukas maketuot (ir gražiai jas apipavidalint)

    AtsakytiPanaikinti