ketvirtadienis, birželio 04, 2009

Šokoladiniai keksiukai

Aš iš tikrųjų labai mėgstu kepti keksiukus. Tačiau mėgstu juos kepti tik tuomet, kai turiu popierinių formelių jiems (na, kad nereikėtų paskui ilgai gramdyti kepimo formų), tačiau kadangi Lietuvoje tokių formelių niekur nerasdavau pirkti, o formeles, parvežtas Inetos iš Amerikos, labai taupiau, keksiukais šeimą ne taip dažnai ir palepindavau. Tačiau prieš kelias dienas užtikau, kad tokių popierinių formelių yra pirkti Tomas Philips parduotuvėje. Aišku, kad iš karto prisipirkau. Ir aišku, kad iš karto iškepiau keksiukų!
Keksiukus kepiau pagal Jūratės duotą receptą, o viršų (nes man patinka „šlapi“ keksiukai) padengiau vanilės pudingo kremu (šią idėją nusižiūrėjau iš TastyArt).
Receptas būtų toks:

- 200 g šokolado kepiniams
- 6 kiaušiniai
- 170 g sviesto
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2.5 šaukšto miltų
- 200 g cukraus

Ištirpinti šokoladą. Į šokolado masę dėti sviestą. Trynius ir cukrų išsukame su mikseriu ir dedame į šokolado masę. Pastoviai maišant dėti kepimo miltelius ir miltus. Išplakti baltymus. Sudėti baltymus ir atsargiai išmaišyti.
Kepti skardoje 175 C 45 min.

O dabar komentarai tų, kurie ragavo:
Paulius iš pradžių labai bambėjo „Kas čia ant jų viršaus pridėta?!”, tačiau kai paragavo, jam tiek patiko, kad net pradėjo zyzti iš manęs, kad duočiau receptą – tipo, jis ir pats nori tokius keksiukus gamintis.
Laimos reakcija buvo labai panaši: pažiūrėjusi į keksiukus labai galantiškai pasakė: „Gal ne, ačiū, nenoriu“. Tačiau pamačiusi, kad Paulius šlemščia, neiškentė ir irgi pasivaišino. Pirmas garsas, kurį ji išleido atsigandusi, buvo „Mhhhmm“. „Ar skanu?“ – paklausiau. „Taigi girdi, kad sakau: „Mhhmmm““ – atsakė ji.
Draugei Rasai, jos dukrytei Rugilytei, Justukui, Nerijui – visiems keksiukai patiko, tad galiu drąsiai rekomenduoti receptą. Aišku, jeigu jie visi nemelavo:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą