šeštadienis, rugpjūčio 22, 2009

Gimtadienis "8-ių Gyvačių vakarėlis". Scenarijus.

Aušrinei labai patikdavo dalyvauti Pauliaus gimtadieniuose, o vieną kartą ji paprašė, kad suorganizuočiau gimtadienį ir jai. Nu negi gali atsakyti savo jauniausiai sesutei?!
Jeigu Paulius būdamas aštuonerių buvo pakvaišęs dėl dinozaurų, tai Aušrinė – dėl gyvačių. Todėl taip, jūs neklystate – mes turėjome Gyvačių vakarėlį! Ir, kaip ir Dinozaurų gimtadienio metu, namuose buvo paslėptos aštuonios mielos gyvatėlės. Ne tik mielos, bet ir saldžios: iš parduotuvės nupirkau tų saldainių-sliekų, panašių į gyvates. Ot buvo vaikams džiaugsmo!

8 Gyvačių vakarėlis. Scenarijus.Jubiliatei įteikiama pirmoji gimtadienio kortelė:
„Kaip smagu visus jus matyti, atvykusius į Aštuonių gyvačių vakarėlį!
Kodėl gyvačių? Ogi todėl, kad namuose išsirangė ir pasislėpė net 8 saldžios gyvatėlės.
Išdykusios šios gyvatės, nėr ką ir sakyti! Aušrinės gimtadienio proga jos paruošė siurprizą, ir paslėpė jį saugioje vietoje namuose. Tačiau visos gudruolės yra pasirengusios atskleisti siurprizo vietą, jeigu tik svečiai susidoros su jų paruoštomis užduotimis. Taigi, ar esate pasiruošę įveikti pirmąją iš jų?
Pirmoji užduotis: mįslė, kurios atsakymas parodys kelią prie pirmosios gyvatėlės „Vienas bėga, kitas veja“

Kadangi mįslės atsakymas yra „Dviratis“, prie balkone stovinčio dviračio ir reikėjo ieškoti pirmosios gimtadienio gyvatėlės.

Pirmoji gyvatė„Ech jūs gudruoliai, atspėjote! Gerai, reikia žaisti sąžiningai – nusipelnėte antrosios nuorodos. O norint gauti antrąją kortelę, turėsite įminti dar vieną mįslę: Atidarai, šviesu. Uždarai – tamsu“
Na va, vėl pasikartojau ir įkišau nuorodą į šaldytuvą... Turbūt, prieš kiekvieną gimtadienį reikia peržiūrėti buvusiųjų scenarijus, kad tose pačiose vietose neslėpti. Tačiau kadangi svečiai buvo kiti, jiems teko šiek tiek pasukti galvą, kad gyvatės ieškoti reikia šaldytuve.

Antroji gyvatė
„Sveikinu, jums tikrai neblogai sekasi! O dabar siūlau padaryti mažutę svajonių pertraukėlę.
Štai mažas indelis. Aušrinėle, padalink visiems svečiams po kortelę. Tegul kiekvienas svečias surašo po vieną savo svajonę, kurią tikisi įgyvendinti per šiuos metus. Kitais metais, kai vėl susirinksime per tavo gimtadienį, bus smagu pasižiūrėti, kokios svajonės išsipildė, ir kokios ne. Sėkmės!“


Iš tiesų, tai labai smagi užduotis. Smagi ta prasme, kad labai įdomu po metų yra visiems ištraukti tas korteles, ir pasižiūrėti, kokios svajonės išsipildė, o kokios – ne. Kuomet visi gimtadienio dalyviai surašo savo svajonės, pasakoma, kur slepiasi trečioji gyvatėlė.

Trečioji gyvatė„Hmmm....Nesugalvojau nei vienos mįslės. Todėl šį kartą teks jums įvykdyti užduotį. Matote – ant užuolaidų kaba daug balionų. Viename iš jų slypi nuoroda į sekančią užduotį. Tačiau dėmesio! Jeigu pasirenkamas balionas ne su nuoroda, o su užduotimi, privalote ją atlikti ir tik tuomet rinktis kitą balioną“
Paslėpta nuoroda viename iš balionų: „Nuoroda: Dieną vaikšto, naktį žiopso!“ (Atsakymas: „Batai“. Vaikams būna labai daug džiaugsmo atrasti sekančią nuorodą kurio nors iš vaiko batuose).

Ketvirtoji gyvatė„Jūs jau pusiaukelėje, sveikinu!
Aš irgi nusprendžiau ne užduoti mįslę, o suorganizuoti žaidimą. Kviečiu visus pažaisti žaidimą „Kas aš esu“

Kadangi šitas žaidimas yra aprašytas „Smagiausių žaidimų“ skiltyje, čia jo neaptarinėsiu.

Sužaidus žaidimą, įteikiama nuoroda: „Vikrus žaltys aplink kaklą apsikabinęs“. Atsakymas yra: „šalikas“, o penktosios gyvatės reikėjo ieškoti rūbų spintoje.

Penktoji gyvatė„Štai ir atkeliavote prie penktosios gyvatėlės. Ir aš turiu mįslę: „Ne televizorius, bet turi ekraną, Ne žmogus, bet turi smegenis, Ne katė, bet reikia pelės““
Aišku, kad atsakymas yra „kompiuteris“.

Šeštoji gyvatė„Ar prisimenate, ko visi susirinkote?:) Kviečiu visus ramiai prisėsti ir surašyti linkėjimus Aušrinėlei. Kaip matote, turiu paruošusi specialų balioną, jau paruoštą skrydžiui. Šis balionas nuskraidins visų jūsų palinkėjimus į dangų, kad jie greičiau išsipildytų“
Oi, maloni šita užduotis... Visi surašome palinkėjimus ant atvirutės, prikabiname juos prie dujomis pripildyto baliono ir paleidžiame jį į dangų. Tegul visi palinkėjimai išsipildo! O svečiams įteikiama dar vieną nuoroda „Už ausų laiko, užpakaliu kanda“ („Žirklės“).

Septintoji gyvatė„Ką gi, jūs jau finišo tiesiojoje – beliko atrasti paskutiniąją gyvatėlę – visų mūsų motinėlę, kuri ir turi paslėpusi siurprizą. O paskutinė nuoroda labai paprasta: „Lino širdis, vaško drabužis“.
Gero tau gimtadienio ir gerų metų, Aušrinėle!“

Prie žvakidės ir buvo paslėpta aštuntoji gyvatėlė bei gimtadienių skanėstų skrynelė.

Tokia buvo Aušrinės gimtadienio šventės pagrindinė dalis, ir tai buvo paskutinis gimtadienio scenarijus, atkastas iš archyvų kompiuteryje - vėliau aprašinėsiu jau tik būsimus gimtadienius. Tiesą pasakius, net žinau, kokį sekantį gimtadienį norėčiau surengti Pauliukui, tik nežinau, ar visas idėjas pavyks įgyvendinti... Bet apie tai kada nors vėliau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą