antradienis, vasario 09, 2010

Paulius švenčia 12-ąjį gimtadienį

Keistą dieną palydėjo keista naktis. Kaip jau rašiau, kol aš gaminau patiekalus gimtadieniui, Paulius migdė Justą. Taip gerai migdė, kad ir pats užmigo. O Justas, protestuodamas, kad jį migdo brolis, iš savo lovytės išmetė viską, kas buvo pakeliama, ir miegojo tiek be užvalkalo, tiek be pagalvės.
Nesinorėjo žadint Pauliaus, tad taip ir palikau jį miegot savo lovoj, šalia Justo lovytės. O naktį Justas turi tokį įprotį: jeigu netyčia prabunda ir pamato, kad guli savo lovytėj, greitai pasiima su savim pagalvę, ir persirita iš lovytės į mūsų lovą. Šiąnakt irgi padarė tą patį. Tik vat, pagalvės lovytėj nebuvo (nes ji gulėjo ten, kur ir buvo nusviesta – ant grindų), tad nebuvo, ir ką pasiimti su savim. Na, bet tai didelių problemų jam nesudarė: persirito į mūsų lovą ir ramiai priglaudė galvą ant Pauliaus pagalvės – taip sakant, vietos turi užtekti ir jam. Paryčiais nusprendė, kad ir tas jau nebetenkina, todėl perlipo per Paulių, ir išstūmė mane nuo mano pagalvės. Taip vat mes ir sulaukėme ryto. Gimimo dienos ryto.

Šis gimtadienis Pauliui – dvyliktasis.

Gimtadienius aš mėgstu daryti teminius, ir teisybę pasakius, jau seniai turėjau galvoje vieną nerealią gimtadienio idėją, kurios dar niekad nebuvau ištraukus į paviršių. Planavau ją panaudoti būtent šiam Pauliaus gimtadieniui, tačiau visi planai buvo pakoreaguoti paties jubilijato. Visų pirma, jis pareiškė, kad šiais metais gimtadienį organizuosis pats. Visų antra, jis buvo nusprendęs jį švęsti ne namie. Tiesa, gavosi ne visai pagal jo planus, bet gal apie tai nuo pradžių.

Pirminė Pauliaus idėja buvo švęsti gimtadienį Vichy vandens parke (turi jie ten gimtadienių kambarį bei gan linksmą programą). Į mano raginimus pasidomėti apie jų siūlomą variantą detaliau, ilgą laiką nekreipė dėmesio. Aš buvau nusprendusi pernelyg nesikišti (juk ne aš organizuoju :) ), ir taip išėjo, kad tik likus trims dienoms iki gimtadienio paaiškėjo, kad gimtadienio vandens parke mes tiesiog... negalime sau leisti. Kilo panika :) . Sekanti Pauliaus gimtadienio šventimo idėja mane tiesiog pribloškė: „O tai gal aš galiu gauti plotą namie?“ – taip visai nekaltai paklausė. Aš, aišku, supratau, ką jis turi omeny, tačiau kuo ramiausiai atsakiau: „Be abejo. Tik tas „plotas“ bus kartu su manim, Justu ir Juliuku“. Negaliu patikėt – juk jam TIK dvylika!

Po ilgų diskusijų su Pauliumi, nusprendėme, kad turbūt geriausia bus, jeigu jis su draugais nueis pažaisti bowlingą ir pačiuožinėti ant ledo (Justas su Juliuku tuo metu ramiai pamiegos pietinio miego), o tuomet visi kartu grįš pratęsti linksmybių į namus.

Taip viskas ir vyko: vaikai išėjo į bowlingą, o aš likau ruoštis namie. Kad būtų lengviau susitvarkyti su vaikais, pagalbon pasikviečiau Laimą, kuri arba nešiojo Juliuką, arba pūtė balionus ir kišo ten užduočių lapelius (Paulius paprašė, nes sakė, kad grįžę žais žaidimus, kur bus reikalinga išsipirkti fantus).

Man būna labai gražu, kai per vaikiškas šventes matau padengtą stalą su vaikišku meniu: įvairiausiais išskaptuotais veideliais, figūrėlėm, vėrinukais ir t.t. Aš pati gal tik kartą esu bandžiusi formelėmis išpjaustyti sumuštinukus, bet pamačius, kiek realiai laiko tai atima, daugiau niekada to nedariau. O vat šiemet susikaupiau, ir padariau sezaminių laivelių (buvo nufotografavus tuos savo laivelius, bo labai jau man gražūs jie atrodė, bet kai paskui vėl pasižiūrėjau į Neringos nuotrauką, tai savąją ištryniau :) ). Ir tai buvo vienintelis ne saldus patiekalas, kurį gaminau. Kadangi Čili pica turi šiuo metu labai gerą akciją Draugų kortelės turėtojams, nesukdama galvos tiesiog užsakiau picų. Ir labai gerai, kad negaminau suplanuotų karštus sumuštinių bei pieniškų dešrelių vėrinukų, nes tų picų užteko ne tik gimtadieniui, bet ir kitos dienos pusryčiams.

Kiek daugiau jėgų skyriau saldžiam stalui. Visų pirma, tortas. Jau rašiau, kad privargau su juo be galo... Bet ir skanus man buvo labai. Mhmmm... ypatingai tas morengų padas, kuris niekaip man nedžiuvo orkaitėje. Ar daryčiau antrą kartą? Na... nežinau. Triūso tikrai buvo daug, tačiau Paulius kirto jį net ausys linko. Tai jeigu Paulius prašytų, greičiausiai gaminčiau. Tik toks, sakyčiau, ne visai vaikiškas buvo mano pasirinkimas: vaikai vos paragavę pradėjo šaukti: „O, jame yra kofeino? Valio!”. Buvau be galo nustebusi, nes iš tiesų... į kremo sudėtį įėjo ir šiek tiek kavos (mažinau aš, aišku, dozes nei pagal receptą buvo nurodyta, bet vis tiek jie sugebėjo užuosti!).

Dar ant stalo puikavosi šokoladiniai keksiukai su šokoladiniu padažu (nes vanilinis nesigavo) bei sviestiniai sausainiai su glajum (čia jau buvo Justo indėlis į šventę). Dvyliktojo gimtadienio Paulius be galo laukė. Labiausiai dėlto, kad “nuo šiol galės legaliai sėdėti mašinos priekyje, ir nemeluoti farams“ :). Ta proga jam iškepiau eismo ženklą, su skaičiumi dvylika viduryje (ei, tik nesijuokit – čia man ir taip buvo aukštasis pilotažas!) ir perbraukta juostele.Pagal mano slaptą mintį, grįžę visi vaikai turėjo šį ženklą padengti glajum bei simboliškai ženklą suvalgyti. Tačiau grįžus linksmybių, šurmulio ir triukšmo jau buvo tiek, kad mačiau, jog piešimas tikrai yra netikusi idėja. Todėl ženklą nuspalvinome ir sudorojome jau tik kitą dieną, kuomet pasveikinti susirinko „giminiečiai“.
Gimtadienis pačiuose namuose truko ne tiek jau ilgai. Ir, kaip Paulius prisipažino jau po gimtadienio, dabar jis turbūt jau kiek kitaip planuotų laiką – daug daugiau jo skirtų buvimui namie. Nes nors ir kaip smagu buvo pažaisti bowlingą bei pačiuožinėti ant ledo, tiesiog pašėlti su draugais, kirsti iki valios vaišes, dainuoti karaoke, žaisti „Mafiją“, be jokio gailesčio sprogdinti balionus ir vykdyti juose nurodytas užduotis buvo daug smagiau.
Gimtadienis praėjo. Viskas, Pauliuk, nuo šiol gali drąsiai sėstis į priekį – nei joks policininkas neturės teisės prie tavęs prikibti!
***
Kiti mūsų švęsti gimtadieniai:
Juliaus 3-jų metų Gyvačių gimtadienis
Justo 4-ių metų Varliukų ir Gandro šventė
Juliaus 2-ų metų Mėlynojo Autobusiuko šventė
Aušrinės 12-asis gimtadienis Pasakų Karalystėje
Justo 3-asis Traukinukų gimtadienis
Juliaus 1-asis gimtadienis
Aušrinės 11-asis Vaiduoklių gimtadienis
Justo 2-ų metų Mašinų gimtadienis
Aušrinės 8-erių metų Gyvačių Vakarėlis
Pauliaus 8-erių metų Dinozaurų gimtadienis
Pauliaus 9-erių metų Ateivių gimtadienis
11-mečio gimtadienio šventė "Laiko mašina"

7 komentarai:

  1. Inga, o kaip ten su scrapbooking'o dovana Pauliui?:) Jau nepamenu, koks buvo paskutinis sprendimas: dovanoti ar dar palaukti?..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vaida, padovanojau :).Šiaip, džiaugėsi, vartė, įdėmiai skaitė, tačiau objektyviai žiūrint, man atrodo, kad nauju džemperiu džiaugėsi daugiau :).

    Tačiau nespėjau aš to albumo padaryt, tai padovanojau, kiek turėjau. Ir labai džiaugiuos, nes dabar galėsiu nebesislėpti scrapbookindama :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ach, tas sėdėjimas priekyje...mūsiškiai irgi labai laukia! Sugimimo diena paauglį Paulių!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vis paskaitinėju Jūsų smagų blogą. Šįkart nutariau pakomentuoti, nes labai jau prajuokino "plotas":)Man irgi buvo tik 12, kai mano bendraamžiai jau gaudavo "plotą", o aš ne. Tiesiog prisiminimai sugrįžo:) Sveikinimai Pauliui!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš, Žiedūne, irgi "ploto" tokio amžiaus dar negaudavau :). Bet...kažkaip ir skirtumas, turbūt, yra, ar pats sieki gauti "plotą", ar tavo vaikas to prašo :). Čia kaip ir pardavimo procese: ar prekės kaina didelė, ar maža, priklauso nuo to, perki ją, ar parduodi :)

    Maniškis ir šiandien visas nusiminęs sėdi: jo draugai vėl renkasi į "plotą" su nakvyne, kur švęs Valentiną. O aš, blogoji, neleidau jam eiti. Nuotaikos nepataisė ir tai, kad sakiau, jog galim prisisakyti picų, išsikepti jo mėgstamą desertą ir žiūrėti namie "chorų karus". Ar filmą kokį. Pažiūrėjo į mane tokiu savo žvilgsniu: "Tikrai, mam. Labai smagu". :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Skamba kaip puikus gimtadienis! Praeitais metais maniškis http://grandspa.lt/ Druskinikuose šventė, tiesa, priežiūros daug, bet dar ilgai Mariaus bendraklasiai gyrė jo gimtadienį:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Druskininkuose tikrai turėtų būti smagu! Aš į sniego arena norėčiau:). Bet mums šiek tiek toli būtų važiuoti, jeigu dėl gimtadienio.

    AtsakytiPanaikinti